OPEN CALL

ВЕЧЕРВА SHORTLISTED!

Им благодариме на сите који испратија аплицација за нашиот Open Call за стипендија, спонзорирана од Feydom Interiors.

Поради големиот интерес, имињата на кандидатите кои влегуваат во потесниот круг за избор ќе бидат објавени на 03.05. 2014 на нашата веб/страна и FB страната.

Победникот-ците ќе бидат објавени на 10.05.2014.

 

Screen shot 2014-04-27 at 17.25.53

Со отпочнување на АаД Агенцијата, FEYDOM спонзорира една стипендија (бесплатна школарина) за курс од 12 часа (Пакет 1.) Стипендијата е наменета за усовршување на поединед или група во областа на уметност, архитектура или дизајн (мода, индустриски дизајн, внатрешен дизајн, итн.). Поради големиот интерес и високото ниво на пристигнатите апликации, постои можност стипендијата да биде доделена на повеќе кандидати. Така би ги потикнале и заинтересираните, за помал фонд на часови, да ја поднесат својата апликација.

* Агенција АаД ОРГАНИЗИРА:

Агенцијата АаД е формирана со цел за создавање самостојни, целосно формирани креативни индивидуалци. Агенцијата АаД ги насочува кандидатите да го изготват и претстават својот креативен потенцијал на интернационално релевантно ниво.

– курсеви за подготовка за ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ КРЕАТИВНИ УНИВЕРЗИТЕТИ
– курсеви за подготовка за ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ВРАБОТУВАЊА во креативните индустрии
– курсеви за ИНДИВИДУАЛЕН КРЕАТИВЕН развој

* Начелно курсевите овозмоуваат:

/ подобрување на креативните ПОТЕНЦИЈАЛИ

/ создавање на креативни ПРОЕКТИ

/ подготовка на sketchbooks и дизајн на ПОРТфОЛИО

/ асистенција при дизајн на персонален блог и ВЕБ СТРАНА

/ асистенција при пишување на биографија, curriculum Vitae – СV (по интернационални стандарди)

/ лични РЕФЕРЕНЦИ (на англиски јазик) и ПРЕПОРАКИ до саканите институции

/ асистенција при АПЛИЦИРАЊЕ и избор на УНИВЕРЗИТЕТ и РАБОТНА позиција

 

* Нивото на професионалното искуство на кандидатот:

Нивото на професионалното искуство на кандидатот не е примарно, кандидатите можат да бидат почетници или поединци со поголемо искуство. Одлучувачкиот фактор за избор е креативниот потенцијал на кандидатот.

 

* ШТО ДА ИСПРАТАМ?

1. Портфолио (примери од вашата креативна работа)

2. Пополнета апликација

Апликацијата и портфолиото испратете ги на една од следниве две адреси, со наслов:

1.) АаД Агенција / стипендија, Ѓорѓи Пешков 6 (прв кат), 1000 Скопје

2.) aadagencija@gmail.com

 

 

* ЖИРИ КОМИСИЈАTA e составена од: 

Screen shot 2014-04-22 at 11.45.46

Oсновачите на АаД Агенцијата – Нада Прља (MPhil), уметник и предавач и * Даниел Серафимовски (MA)архитект и предавач  – кои го имаат оформено своето професионално и едукативно искуство во Англија, Данска, Италија и Македонија.

Филимена Радоњанин (MA), архитект и еден од директорите на Feydom www.feydom.com.mkдизајнерско студио и фабрика за производство на мек мебел, со подружници во Шпанија, Холандија, Чешка, Бугарија и други земји.

Matthew Zorpa (MA), главен и одговорен уредник на блогот за мода, стајлинг и внатрешен дизајн www.thegentlemanblogger.com, кој е еден од најзначајните модни блогови во Велика Британија. Видете го неговиот подетален профил.    PressPack Gentleman BLOGER.

Oonagh Young (MA)директор и основач на приватната галерија за современа уметност Oonagh Young Gallery, www.oonaghyoung.com во Даблин, Ирска, создадена во 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: